Thursday, March 26, 2015

26.03

Täna hommikul Tupsu juba liputas mulle saba. Hakkab juba vist aru saama, et ta meeldib mulle :D
Täitsa meeldiv on hommikul jalutada. Tartus oli ikka kooli minek liftiga esimesele korrusele ja kohal. Siin on selline u 10-15 minutit ilma nautimist.
Teine päev haiglas, aga meid juba tuntakse ja tervitatakse. Tuttavad näod on meeldivad. See sama tädi, kes mulle jalatsid muretses, sättis meile kolme peale välja ka kapi, kus saame oma asju hoida. Eile olid väärisasjad taskus ja riided kapi otsas kilekotis, täna samamoodi, homme enam mitte :)
Mida me siis täna nägime ...
1) Retrograadne uretropüelograafia- kontrastainega vaadati lapsel neere ja kusejuha ning tehti röntgen ülesvõte
2) Eesnaha ümberlõikus
3) Nefrektoomia- 11 kuusel lapsel eemaldati vasak neer
4) Põiest kasvaja eemaldamist
5) Endoskoopiliselt eemaldati eesnäärmest ebaloomulikud vohangud

Üks oli põnevam kui teine. Aga uskuge mind, lihtsalt 7h püsti seista ja mitte kui midagi teha on vägagi väsitav. Suvised Karusselli 18h tööpäevad on ka selle kõrval kökimökid.
Oppidest on keeruline rääkida, kui ise ka kõike väga ei mõista. See puhas operatsiooniõde, keda meie jälgida oleme saanud, on väga professionaalne. Arst ei pea instrumenti küsimagi, kui õde juba teab millal õige asi talle ulata. Koostöö sujub siin ideaalselt. Samuti teeb ta väga ilusaid õmblusi. Ruumis on ka jooksupoisid, kes teevad kõike mida neile öeldakse ja koristavad. Nad on ägedad :D
Tänane türgi lõuna oli midagi sellist, mille nime ma tõesti ei tea. Pole aimugi mida ma sõin.
Tänane aeg haiglas läks küllaltki kiiresti.

Ühikasse tagasi jõudsed päevitasin tunnikese meie pisikesel rõdul.
Peale seda läksime Pillega otsima teekest, kust oleks võimalik saada selle ilusa järve äärde. Kõige pealt sumpasime kohalikus võpsis, mis torkis jubedalt. Targemaks ei saanud. Seejärel jalutasime lihtsalt mööda mõistliku teed mööda edasi ja tegime lõpuks campusele ringi peale. Leidsime ka vist tee, kust saab alla, aga kuna väljas hakkas pimedaks minema, siis otsustasime selle seikluse mõneks teiseks korraks jätta.

Ja jälle üks päev läbi...

No comments:

Post a Comment