Saturday, March 21, 2015

21.03

Pikk pikk päev sõite ja lende seljataga ning õnnelikult kohal.

Kui Eestist tulles oli lumi maas, siis siin hetkel (öösel) on 7 kraadi sooja ja väljas on roheline!

Turkish airlines on äge lennufirma. Sõitsime kaks otsa: Riia- Istanbul 3h ja Istanbul- Adana 1,5h. Mõlemad korrad saime süüa. Esimesel korral sooja sööki ning teisel võikut ja sokolaadivahtu. Toidud olid maitsvad. Ei mõista miks kirutakse, et lennuki söögid ei kõlba mitte kuskile. Viimane maandumine oli jube! Vot sellist turbolentsi pole mul mitte kunagi olnud, reaalselt mõtlesin juba, et kukume alla. Kõige tipuks mu ustav kohver otsustas loovutada ühe oma ratta. Seega saime mu 20 kg’st kohvrit käe otsas tassida natuke, näitasime eesti naiste tugevust.

Esmamulje ülikooli linnakust on võimas. Tundub nagu tegemist oleks eraldi linnaga, kus on lisaks piiriületus punkt. Kontroll on karm.

Ühikas saime toa kolme peale. Jagan Mariannega järgmised kolm kuud voodit :D Aga üldiselt tundub suht vinksvoks koht. Meil on kööginurk, dussiruum ja wc ning rõdu kõik endale. Kööginurgas midagi erilist kokata ei saa, aga vähemalt kraanikauss, riiulid ja külmkapp. Köök ise peaks jääma kuskile koridori peale, uudistame homme.

Meil on kolme peale kaks nö tuutorit, nemad nimetavad neid „peer students“. Tulid meile lennujaama vastu, kaks pisikest naerust pakatavat tüdrukut. Üks õpib majandust ja teine õigusteadust. Homme lähme nendega hommikust sööma ja elu-oluga tutvuma. Küsimusi on palju-palju...

Hetkel kõik. Püsige lainel ;)

1 comment: